In memoriam Doina Cornea

Biserica Greco-Catolică, deplânge moartea unei fiice de-a sale dragi, Doina Cornea, dar aduce deopotrivă mulțumire și laudă lui Dumnezeu pentru darul vieții și credinței sale, pentru generozitatea, tenacitatea și curajul cu care și-a pus numeroșii talanți încredințați ei de Domnul în slujba adevărului, a Bisericii, a țării și a semenilor, nu de puține ori așezându-le pe acestea în balanță cu propria-i viață și libertate. Nimic din ce e făcut pentru Dumnezeu nu se pierde și cele întreprinse de ea de-a lungul vieții L-au avut întotdeauna pe Dumnezeu ca referință, susținere și întărire.

doina-corneaBiserica Mamă nu uită și aduce omagiu fiicei care s-a implicat personal și decisiv pentru a obține, în momentele tulburi și tensionate din decembrie 1989, abrogarea decretului abuziv care scotea în afara legii Biserica Greco-Catolică în 1948.

Doamna Doina Cornea ”cea mai curajoasă și demnă româncă, greco-catolică, din secolul XX” (cf. C. Bădiliță)– va fi expusă (precum firesc este) și în Catedrala dedicată martirilor și mărturisitorilor veacului XX, recunoscându-i-se astfel calitatea de ”Piatră care va rămâne veșnic vie”, în Istoria adevăratei Românii, alături de ceilalți martiri și mărturisitori cărora le este dedicat acest impresionant edificiu.

Astfel, în Aula Iuliu Hossu a Catedralei Greco-Catolice dedicată Martirilor și Mărturisitorilor veacului XX din Piața Timotei Cipariu, Cluj-Napoca, toți cei care au iubit-o şi doresc să-și ia rămas bun o pot face duminică, 6 mai, în intervalul orar 15.00 – 21.00.

Duminică, 6 mai 2018, ora 17.30, PS Florentin, Episcopul de Cluj-Gherla împreună cu un grup de preoţi, va celebra un Parastas de pomenire pentru sufletul Doinei Cornea, în Aula Catedralei greco-catolică din Piaţa Timotei Cipariu.

Luni, 7 mai, între orele 9.00 – 14.30, va fi expusă în Foaierul Colegiului Academic din Cluj (Casa Universitarilor), la ora 12,30 urmând să înceapă slujba religioasă.

La ora 14.30 va porni cortegiul funerar spre Cimitirul Central unde va avea loc înhumarea la ora 15.00.

Fie ca Dumnezeu să-i dăruiască răsplata cerească, bucuria mântuirii şi a veşnicei odihne, împreună cu drepţii şi sfinţii, unde luminează lumina Feţei Sale! Hristos a Înviat!

Acest articol a fost publicat în Evenimente, Ştiri și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *