Programul liturgic în Capela „Sfântul Iosif” și în afara ei

Capela Sfantul Iosif2NORME DE IGIENĂ ȘI DISTANȚARE DE RESPECTAT!!!

Program liturgic (cu accesul credincioșilor în condițiile speciale menționate mai jos):

Zilnic cu începere de la:

– ora 09.00 Sf. Liturghie

– ora 06.45 Sf. Liturghie

În sărbătorile de poruncă cu începere de la:

– ora 06.45 Sf. Liturghie

– ora 09.00 Sf. Liturghie

– ora 18.30 Sf. Liturghie de seară

Duminica, cu începere de la:

– ora 08.30 Sf. Liturghie

– ora 10.00 Sf. Liturghie

– ora 11.30 Sf. Liturghie animată de copii și tineri

– ora 18.30 Sf. Liturghie de seară


Spațiul interior și exterior va fi folosit la maxim:

Pentru a putea să asigurăm necesara distanțare fizică cerută de autorități (2,0 m în interior, respectiv 1,5 m în exterior), în funcție de numărul participanților, oficiile liturgice vor fi transmise în direct audio+video în toate spațiile colaterale Capelei ”Sf. Iosif” după cum urmează: Balcon A și B, Hol A și B, Hol Expozițional, Atriumul din fața Căsuței Îngerilor, Căsuța îngerilor, respectiv afară pe Esplanada A (dinspre Bastionul Croitorilor/ Calea Turzii).

Spovezi, direcțiune spirituală, sfaturi, suport sau o simplă poveste (acces zilnic, doar pe la intrarea A, dinspre Bastionul Croitorilor/ Calea Turzii):

Zilnic: în intervalul 07.30 – 11.00.

Duminica: în intervalul 08.00 – 12.30.

– Taina Spovedaniei se administrează fie în Biroul parohial, fie la domiciliul fiecăruia, cu respectarea normelor de igienă și prevenție (e obligatorie purtarea unei măști de protecție și dezinfectarea mâinilor la intrarea în interior și păstrarea unei distanțe de 2 m).

– Credincioșii bolnavi, în vârstă și toți ceilalți cu diferite vulnerabilități (așa cum au fost identificați de specialiști) vor putea în continuare la cerere să primească Taina Spovedaniei și Divina Euharistie la domiciliu, sau chiar la intrare în acesta (în curte sau pe holul de acces).

NORME DE RESPECTAT ÎN CAPELA SF IOSIF în contextul pericolului PANDEMIEI cu Covid 2019:

– este obligatorie purtarea măști în interiorul lăcașului de cult (sunt exceptați doar preoții în timpul celebrării Sf. Liturghii, respectiv cei care oferă răspunsurile liturgice – în timpul oficiului propriu-zis).

– este obligatorie dezinfectarea mâinilor tuturor persoanelor care intră în Capela ”Sf. Iosif”.

– personalul abilitat și voluntari desemnați vor dezinfecta zilnic capela și spațiile adiacente (bănci, scaune, clanțe/ întrerupătoare/… – după fiecare Sfântă Liturghie).

– preoții celebranți vor avea grijă ca, după purificare, să dezinfecteze Vasele sfinte și Masa proscomidiei.

– este interzis sărutatul icoanelor sau a închinării îmbibând mâna în apă sfințită la cele două intrări în Capelă.

– accesul credincioșilor în interiorul capelei se va face doar pe la intrarea A, urmând ca apoi fiecare să se poziționeze păstrând distanța de 2 m între persoanele aparținând unei alte familii, în interiorul bisericii și în spațiile interioare adiacente, respectiv 1,5 m în afara ei pe esplanada A (unde se transmit oficiile în format audio).

– rugăm credincioșii să se așeze cât mai răsfirat, inclusiv când folosesc scaunele de rezervă sau la locurile unde se administrează Taina Spovedaniei, preoții obligându-se să ofere Sfânta Împărtășanie, în condiții de maximă siguranță, cât mai aproape de locurile unde s-au așezat (pentru a evita cât mai mult contactul între credincioși).

– sunt primiți în biserică doar cei care nu prezintă simptome ale vreunei infecții, nu vin din zone de risc sau nu au intrat în contact cu astfel de persoane.

ÎNGERAȘUL PĂZITOR AL CAPELEI!

Rămânem  conectați orice s-ar întâmpla!

Acest articol a fost publicat în Administrative și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *