Parohia “Andrei Mureşanu” are marea bucurie de a vă invita în fiecare primă sâmbătă din lună să participaţi la întâlnirea Reuniunii mariane “REGINA MARTIRILOR ŞI A MĂRTURISITORILOR”.
În data de 18 iunie 2012, începând cu ora 09.00 a avut loc, ceremonialul de reînfiinţarea a reuniunii mariane din parohia noastră. Acesta a început cu Sfânta Liturghie Arhierească, pontificată de PS Florentin Crihălmeanu, eparh de Cluj-Gherla, urmată de adeziunea celor 18 membri la această reuniune.
De ce am spus reînfiinţare pentru că în Şematismul Eparhiei de Cluj-Gherla din 1947, se precizează ca exista Reuniunea mariană în parohia noastră şi număra 65 membri, sperăm cu ajutorul Bunului şi mijlocirea Fecioarei Maria să ajungem la cel puţin acelaşi număr de membrii şi poate chiar să-l depăşim !
Reuniunea Mariană e un drum către Dumnezeu trăit împreună cu Sfânta Fecioară. Să începem acest drum încredinţându-i ei, Mamei cereşti, dorinţa noastră de a ne lăsa conduşi de ea spre Acela care este Viaţa însăşi. TE AŞTEPTĂM ŞI PE TINE SĂ TE ALĂTURI ACESTEI MARI FAMILII.
Reuniunea mariană este un drum către Dumnezeu trăit împreună cu Sfânta Fecioară Maria. Să începem acest drum încredinţându-i ei, Mamei cereşti, dorinţa noastră de-a ne lăsa conduşi de ea spre Acela care este Viaţa însăşi.
În câteva cuvinte să înţelegem ce înseamnă de fapt a fi membru al Reuniunii mariane: Nu întâmplător perioada de pregătire pentru a fi primit în Reuniunea mariană este îndelungată. E un timp în care ar trebui fiecare să meditam la aceasta chemare specială de-a o cinsti în mod deosebit pe Preacurata Fecioară. Dar nu doar prin rugăciuni, ci şi prin propria noastră viaţa pe care să o punem în acord cu virtuţile Mariei. Ea a trăit cu adevărat după Cuvântul lui Dumnezeu. Aşadar, activitatea unui adevărat membru al Reuniunii mariane se desfăşoară pe trei planuri:
1. – O devoţiune specială, intimă, vie, către Preacurata Fecioară Maria;
2. – Perfecţionarea caracterului propriu în lumina principiilor creştineşti;
3. – Apostolatul caritativ. Toate acestea sunt ilustrate strălucit într-o pagină admirabilă a lui Carlo Carretto, scriitor italian: “Isuse, îndrăznesc să-ţi cer un lucru: vorbeşte-mi despre Mama Ta. Când eram mic mama mă punea să spun Rozariul; era încă pe atunci obiceiul să se spună în biserică Rozariul şi, chiar dacă era o rugăciune care mă adormea, ea îmi umplea inima de atâta pace şi mă simţeam mulţumit, cu adevărat mulţumit. Apoi a venit un timp în care am început să „gândim”. Nu am mai adormit rugându-ne, dar au dispărut mulţumirea, pacea, bucuria. Şi mai ales a dispărut ea, Mama Ta. Isus: Bine, să vorbim despre ea. Voi faceţi din Evanghelie, din vestea mântuirii, o idee. Voi trăiţi cu idei, vă hrăniţi cu idei, vă interesaţi de idei, vă umpleţi ziua cu idei. Şi nu ştiţi că Eu am venit nu să aduc o idee, ci o Viaţă, viaţa însăşi. Ce legătură puteţi avea voi cu Mama Mea care n-avea nevoie de idei? Ea trăia. Eu eram viaţa ei. Ce purta ea în sânul ei nu era o idee, eram Eu care sunt Viaţa. Nu mai poţi intra într-unul din grupurile voastre de creştini militanţi fără să auzi cuvinte, cuvinte şi iarăşi cuvinte. Cum puteţi voi să o înţelegeţi pe Mama Mea care nu vorbea niciodată?… Voi discutaţi în loc să vă rugaţi… Mama mea făcea contrariul: se ruga, tăcea, iubea, şi astfel viaţa divină se dezvoltă în ea. Ea nu vorbea despre Mine, nu mă trata ca pe un studiu teologic, dar îmi ascultă noaptea până şi respiraţia… Iar voi? Continuaţi să vorbiţi despre Mine fără să mă cunoaşteţi. Studiaţi ore şi ore în cărţile de teologie fără să simţiţi vreodată dorinţa de a sta cu Mine o clipă în tăcerea unei biserici. Vreţi să salvaţi lumea a treia şi nu vă salvaţi cât de cât inima voastră dezordonată, lipsită de pace şi de bucurie. Dacă aţi căuta viaţa divină, adică pe Mine din voi (Ioan 14,20), v-aţi întâlni cu Mama Mea, care nu a făcut altceva decât să poarte în ea viaţa divină spre a o da lumii. Cerul ei eram Eu, intimitatea ei eram Eu, în tot ceea ce făcea ea eram Eu”.
Legat de apostolatul caritativ, să nu uităm că nu e suficient doar ajutorul material oferit celorlalţi. Mai e nevoie şi de o vorbă bună, de o încurajare, de înţelegere, şi mai ales de rugăciunea pentru aproapele. A te ruga pentru celălalt nu înseamnă doar a formula o scurtă cerere. Nici nu înseamnă a-i dicta lui Dumnezeu ceea ce trebuie să facă pentru altul. A te ruga pentru celălalt înseamnă, înainte de toate, să-ţi purifici propria inimă pentru că celălalt să aibă loc acolo. Când ne rugăm pentru altul, îl întâlnim într-un mod nou şi profund, din perspectiva lui Dumnezeu. Dacă în interiorul nostru e bunătate şi amabilitate, dacă inima noastră e de carne şi sânge şi nu de piatră, acolo Dumnezeu şi aproapele se pot întâlni. Centrul inimii noastre poate deveni locul în care Dumnezeu ascultă rugăciunile pentru aproapele nostru şi le poate învălui cu iubirea Să. Să ne rugăm şi noi, făcând loc în inima noastră, pentru cei bolnavi şi suferinzi, pentru cei lipsiţi şi prigoniţi, pentru cei singuri şi părăsiţi, pentru cei dispreţuiţi şi marginalizaţi, dar şi pentru cei dragi nouă precum şi pentru cei pe care uneori ne e greu să-i iubim, să-i iertăm şi să-i înţelegem.
Viaţa fiecăruia dintre noi, în acest moment, a ajuns într-un anumit punct, arată şi o trăim într-un anume fel. Odată cu dorinţa de-a aparţine Reuniunii mariane, poate ar fi timpul şi să aruncăm o privire în jur. Nu pentru a ne compara cu ceilalţi semeni ai noştri, ci pentru a vedea unde e Dumnezeu în propria noastră viaţă. Oare în fiecare acţiune a noastră, în fiecare intenţie şi vorbă a noastră se vede desluşit chipul Lui? Secretul vieţii creştine e acela de-a muri tu pentru că Isus să poată trai în tine, şi astfel, viu fiind Isus în sufletul tău, tu să trăieşti prin El. Cum trăim acum ştim. Dar oare cum ne-ar fi viaţa dacă am aşeza-o tot mai mult după virtuţile Mariei? Am putea afla aceasta doar trăind Iubirea, adevărul, smerenia, ascultarea… Am putea afla trăind Cuvântul. Fie că harul lui Dumnezeu să ne lumineze şi prin mijlocirea Preacuratei să avem parte de cer încă de aici de pe pământ.
Membrii Reuniunii Mariane “Regina martirilor şi mărturisitorilor”:
- Alina Costache
- Ana Crişan
- Ana Vereş
- Carmen Opreanu
- Floarea Brişan
- Lavinia Buda
- Lucreţia Frătean
- Maria Halaşi
- Maria Maja
- Mariana Lupşan
- Narcisa Suciu
- Olimpia Puia – preşedinta Reuniunii
- Rodica Mureşan
- Sabian Timiş
- Sabina Pop
- Sanda Poienaru
- Sergiu Măgdaş
- Pr. Florin Isac – spiritual
Simpatizante:
- Adriana Tuşa
- Elvira Loghin
- Mariana Şteţca
Te aşteptăm să te alături şi TU acestei mari familii !
Click aici pentru arhiva întâlnirilor
Reuniunii Mariane „Regina Martirilor şi Mărturisitorilor”
Album foto: Reuniunea Mariană Parohială Regina Martirilor
şi a Mărturisitorilor