Întâlnire pe tema: ”Fericirea în perioada pandemică”

VREI SĂ FII FERICIT? ATUNCI AR FI BINE SĂ ÎNCERCI…

intalnire tineri nov 2020Împreună cu tinerii am discutat despre fericirea adevărată, pe care nimeni și nimic nu o poate lua de la noi (nici măcar pandemia!!!)….

Toată lumea vrea să fie fericită! Care ar putea fi rețeta? Ei bine, lumea ne propune un milion de lucruri diferite despre fericire. Multe dintre ele pot fi doar mici semne ale ei, altele sunt de-a dreptul minciuni, iar altele sunt iluzii – fericirea e din păcate deseori căutată exact acolo unde nu va putea fi găsită niciodată: în putere, faimă, avere, plăcere,…

Biserica propune o singură cale spre care ne-am aplecat un pic cu atenție, meditând împreună la unul dintre cele mai celebre discursuri biblice despre fericire. E vorba despre începutul Predicii de pe munte, în care Isus expune cele 8 fericiri evanghelice. Acest discurs face parte din învățătura fundamentală a lui Isus (creștinismul devenind o religie care te ajută și te ghidează spre adevărata fericire umană).
Nu e un discurs ușor de înțeles, mai ales că cele 8 direcții evanghelice sunt paradoxale față de cele propuse de lume. Important ar fi să încercăm să le înțelegem și mai ales să le trăim. Să ne regândim întreaga viață în această cheie.
Iar pentru că fericirea adevărată apare la umbra detașării de noi ( presupune gratuitate și detașare) și în contemplarea adevărului și a dreptății divine (nu căutarea sau atingerea propriului interes și propriului bine) acest lucru înseamnă: toată viața mea trebuie să fie în sintonie cu calea iubirii. Dorind binele celuilalt obținem starea de beatitudine pentru că fericirea se obține lângă a celuilalt (mai ales lângă cel iubit – de aceea cântarea recunoaște ”fericirea are chipul tău…”).

Ce minunat ar fi dacă ne-am trezi în fiecare zi, spunând: „Așa voi face astăzi” – toate să le facem în cheia sau sub egida doririi binelui celuilalt. În acel moment nu te mai întrebi dacă ești fericit sau nu, ci pur și simplu trăiești fericirea la timpul prezent.

Încearcă și vei vedea!

Mulțumiri echipei coordonate de Radu Capan pentru materialele suport oferite întâlnirii noastre (materiale video-catehetice și manual suport)…

Un pupic (online) plin de recunoștință ”bucătăresei” Ildiko Bodea pentru gustoasele prăjiturele oferite spre îndulcirea participanților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *