Mulţumesc!

Pe această cale doresc să mulţumesc tinerilor din Parohia noastră, pentru devotamentul şi generozitatea de care au dat dovadă de fiecare dată când s-au implicat activ în viaţa Parohiei noastre, cu ocazia Primei Sfinte Împărtăşanii şi a Întâlnirii Eparhiale ale copiilor, precum şi în alte activităţi.

Vă asigur de rugăciunile noastre, şi sper ca Bunul Dumnezeu, să vă răsplătească însutit atât în Împărăţia Sa, precum şi aici pe pământ prin daruri folositoare spre mântuire.

Doresc tuturor care au intrat în „febra” BAC-ului sau a examenului de capacitate, să aveţi baftă, cu toate că ştiu că nici unul dintre voi nu vă bazaţi pe acest lucru, dar vă fac această urare pentru ca să ne simţiţi aproape de voi.

Vă aştept ca de obicei în fiecare vineri, la biroul parohial de la ora 17.30, nu suntem mulţi, dar cu ajutorul Domnului sper ca şi alţi tineri să vină alături de noi şi de voi pentru a putea ajunge împreună în Casa Tatălui ceresc, pentru a învăţa să trăim credinţa adevărată în Isus Hristos, sub îndrumarea Spiritului Sfânt.

Anul 2011 este un an special pentru tinerii din lumea întreagă,  Întâlnirea Mondială de la Madrid (16-21 august 2011), unde se vor întâlni cu Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea pentru a se întări în credinţă şi să dea mărturie despre fundamentul credinţei lor, care este Cristos, sub deviza: „Înrădăcinaţi şi întemeiaţi în Cristos, tari în credinţă” (cf. Col 2,7).

Pentru a explica înţelesul acestei teme, Sfântul Părinte foloseşte şi insistă în mesajul său asupra celor trei imagini sugestive:

– înrădăcinaţi, evocând imaginea pomului cu rădăcinile puternice care-l alimentează;

– întemeiaţi sau zidiţi, referindu-se la trăinicia casei construite pe stâncă, neputând fi dărâmată de intemperiile ce se abat asupra ei;

– tari în credinţă, făcând trimitere la creşterea forţei fizice sau morale a celui care crede cu adevărat.

Oprindu-vă şi meditând asupra acestor imagini, sunteţi chemaţi de Sfântul Părinte să vă puneţi întrebarea asupra propriei credinţe, asupra tăriei ei ca şi asupra sensului şi direcţiei de luat şi de urmat în viaţă.

Veţi găsi împreună răspuns la toate aceste probleme dacă vă veţi deschide la cuvântul lui Dumnezeu şi dacă îl veţi întâlni pe Cristos, adevăratul fundament al vieţii umane şi creştine.

Purtaţi, aşadar, în sufletele voastre credinţa în Isus; cu El şi prin El veţi aduce în lume, în case, în şcoli şi în familii adevărată speranţă, bucurie a vieţii şi fericire.

Cu drag,

pr. Florin

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *