Noaptea arestărilor Episcopilor greco-catolici

noaptea arestarilor episcopilorNe unim cu o lăudabilă inițiativă a Seminarului din Oradea…

«Biserica de astăzi este mai bogată în martiri, este irigată de sângele lor, ”sămânță de noi creștini” (Tertulian, Apologeticum, 50,13) și asigură creștere și rodnicie Poporului lui Dumnezeu. Martirii nu sunt ”iconițe”, ci bărbați și femei în carne și oase care, după cum spune Apocalipsul, ”și-au spălat hainele și le-au albit în sângele Mielului” (7,14). Ei sunt adevărații învingători!» Papa Francisc în cadrul audienței generale din 25 septembrie 2019 – cf. Radio Vatican

Printre învingători sunt aparenții înfrânți ai evenimentelor din 27/ 29 octombrie 1948, Fericiții noștri Episcopi.

O nouă ocazie de a retrăi momentul recunoașterii valorii imense a jertfei acestora în favoarea unei Românii frumoase.

Proclamarea publică a meritelor lor e un adevăr care ne eliberează de o parte din minciuna comunistă. Eroismul lor nu mai poate fi ignorat. Istoria României nu se mai poate scrie ca până acum (dar încă mai luptăm și așteptăm ca ea să fie rescrisă, din pricina celor ce au rămas ca și atunci de cealaltă parte a baricadei – a propagandei minciniase, a unei Româniii comuniste și urâte).

Pentru ca momentul să nu fie doar o comemorare superficială, ar fi păcat să uităm faptul că respectul față de martiri nu poate fi arătat decât prin preluarea mesajului lor, adică prin faptele şi atitudinile noastre personale de fiecare zi, în aceeași linie cu a lor.

Să ne rugăm: ”Martiri vrednici de toată lauda, care nu v-ați lepădat de Biserica zidită pe fericitul Petru, pământul nu v-a putut acoperi pe voi, ci ați fost primiți în ceruri: vouă vi s-au deschis porțile raiului și, acolo ajungând, gustați din pomul vieții, mijlocind la Hristos să se dăruiască sufletelor noastre pace și multă îndurare.” (Codacul fericiților episcopi martiri)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *