Pastoraţia familiilor

  • Sfânta Liturghie
  • Cateheză
  • Mese rotunde
  • Discuţii pe subiecte de interes pentru familii

1. INTÂLNIREA LUNARĂ A FAMILIILOR

Familiile se întâlnesc o dată pe lună, în fiecare a doua zi de luni, pentru rugăciune şi discuţii deschise pe diverse teme, mese rotunde, împărtăşirea experienţei de viaţă, etc.

Grupul este deschis tuturor familiilor tinere şi nu numai care doresc să trăiască această comuniune. Pentru cei care au copii mici, se oferă un spaţiu în care copiii să fie supravegheaţi şi să se joace în linişte.

Pentru discuţiile lunare, familiile au stabilit diverse subiecte, dintre care menţionăm: Scriptura şi familia; căsătoria în vechiul Testament; rolul femeii şi al bărbatului în familie; metode contraceptive în biserica Catolică şi în alte biserici creştine – argumente pro şi contra; reglarea naturală a naşterilor; familia în contextul actual; educarea copiilor; fertilizarea in vitro; limbajul în familie; enciclicele şi alte documente magisteriale privind familia; sănătatea în familie; căsătoria fericită; postul şi iertarea în familie; familia, leagăn al vieţii; etc.

2. ECHIPELE MAICII DOMNULUI

Grupuri de 6-7 familii se reunesc lunar la una dintre familii acasă pentru un moment de rugăciune, de împărtăşire, o mică agapă. Familiile se cunosc mai bine, copiii au ocazia să se joace împreună, învăţăm unii de la alţii.

Grupurile sunt deschise tuturor celor care doresc să cunoască mai multe, să împărtăşească din experienţa lor, să se roage împreună într-un mediul familial şi familiar.

3. CONSILIERE MATRIMONIALĂ

Cuplurile aflate în dificultate (şi nu doar acestea) au acces la consiliere matrimonială, pentru a soluţiona posibilele crize, pentru a-şi completa pregătirea pre-matrimonială deficitară sau incompletă, pentru a beneficia de terapie de cuplu, pentru a obţine ajutor de specialitate.

Album foto: Familia, şcoală a iubirii şi leagăn al vieţii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *