Vizita unei delegații a comunității armenești, condusă de Ambasadorul Armeniei în România, Sergey Minasian

Cu binecuvântarea PS Claudiu am fost gazdele unei delegații a comunității armenești, condusă de Ambasadorul Armeniei în România, Sergey Minasian, aflat duminică în Cluj-Napoca, unde a dorit să participe la o Liturghie greco-catolică și să viziteze Catedrala dedicată ”Martirilor și mărturisitorilor veacului XX”.

Delegatia armeana la Cluj

De când se află în România, domnul ambasador a participat la numeroase servicii religioase armenești, armeano-catolice, ortodoxe sau protestante și a dorit să aibă o experiență și în comunitatea greco-catolicilor clujeni, exprimându-și astfel recunoștința și față de această biserică, pentru că armenii care s-au refugiat în România după Primul Război Mondial au fost foarte bine primiți.

Domnul ambasador s-a arătat încă o dată un prieten sincer al României, și a făcut o frumoasă prezentare a poporului armean, dorind în mod explicit să se unească în rugăciune pentru ”toți martirii și mărturisitorii veacului XX (armeni, români sau de alte naționalități) care au plătit cu jertfa lor, unii chiar cu viața lor, luptei în favoarea Binelui comun.

Domnia sa a fost însoțit de mai mulți membri ai comunității armene, de Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar, respectiv de un confrate armeano-catolic, care slujește în Biserica armeană-catolică la Gherla, care a rostit la vreamea potrivită, rugăciunea ”Tatăl nostru” în limba armeană.

Toți oaspeții au fost cuceriți de atmosfera Liturghiei animate de copii și tineri, inedită mai ales prin modul luminos în care Corul ”Allegria”, dirijat de Cristina Nagy a oferit răspunsurile liturgice.

La finalul Sfintei Liturghii au vizitat Aula ”Iuliu Hossu”, micul spațiu expozițional dedicat martirilor și mărturisitorilor veacului XX, respectiv întregul complex dedicat acestora, aflat în construcție în inima Clujului (o ”cetate” cultural spirituală, care a putut fi admirată de pe generoasa terasa a Catedralei).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *