Ziua vieții consacrate la Capela Sfântul Iosif

Acţiunea centrală din Eparhia de Cluj-Gherla dedicată Zilei Vieţii Consacrate, zi instituită în anul 1997, de către Fericitul Ioan-Paul al II-lea, a avut loc sâmbătă, 2 februarie  a.c., de la ora 9.00, la Capela Sfântul Iosif, unde PS Florentin Crihălmeanu, Episcop de Cluj-Gherla a celebrat Sfânta Liturghie Arhierească la care au participat, ca invitaţi, fraţi şi surori din diferitele comunităţi de viaţă religioasă.

Răspunsurile la celebrarea liturgică au fost date de Surorile Baziliene.

Înainte de Sfânta Liturghie a avut loc o procesiune în care călugării şi călugăriţele au adus lumânări, pe care le-au aşezat într-un loc special amenajat, pentru a exprima simbolic misiunea pe care o au prin viaţa lor oferită lui Hristos, aceea de a aduce lumina în lume.

La momentul oportun s-a desfăşurat ceremonia depunerii Profesiunii Perpetue a Fr. ANDREI – Aurel Pop, OSBM.

Totul s-a încheiat cu o agapă fraternă în Aula Cardinal Iuliu Hossu.

 Pr. Mircea Marţian

Click aici pentru albumul foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site utilizează cookie-uri. Pentru a asigura buna funcţionare, pentru a îmbunătăţi utilizarea şi funcţionalitatea acestuia, pentru a personaliza conţinutul şi anunţurile, şi pentru a analiza traficul, asemenea majorităţii site-urilor, folosim cookie-uri. Dacă nu sunteți de acord, unele funcționalități s-ar putea să fie indisponibile. Puteţi oricând să vă schimbaţi sau să vă retrageţi consimţământul. Aflați mai multe detalii aici.
Accept
Nu accept