71 de ani de la moartea lui Iuliu Maniu în Temnița Sighetului (5 februarie 1953)

Moment al memoriei și recunoștinței – dedicat marelui om de stat, Iuliu Maniu, vrednic credincios al bisericii greco- catolice prilejuit de cei 71 de ani de la mutarea sa martirică la ceruri în închisoarea de la Sighet (5 februarie 1953).

Anunțăm și invităm pe cei care pot și doresc la Sfânta și divina Liturghie arhierească, celebrată de Episcopul nostru, PS Claudiu, cu începere de la 9.00, luni, 5 februarie 2024, în Capela ”Sf. Iosif” din cadrul Catedralei ”Martirilor și mărturisitorilor veacului XX”.

Ne adăugam și noi în rugăciune printre cei care nu-și uită înaintașii, amintindu-ne de «Iuliu Maniu – un adevărat model», într-o lume din ce în ce mai ruptă de trecut (de istorie) și poate de aceea cu un viitor din ce în ce mai incert.

Liturghia, la această intenție, va fi celebrată adăugându-se celorlalte evenimente organizate la Cluj-Napoca, in memoriam marelui patriot român, în organizarea mai multor asociații civice și a Bibliotecii Centrale Universitare. La finalul Sfintei Liturghii credincioșii Parohiei ”Andrei Mureșanu” vor oferi o mică agapă fraternă, existând posibilitatea să se viziteze Expoziția ”Iconoferestre”, realizată de Marian Furtună în Aula ”Iuliu Hossu” și Expoziția istorică foto-documentară dedicată BRU, având în centru Altarul dedicat celor 7 Fericiți episcopi martiri.

Atașăm spre informare afișul manifestărilor așa cum au fost propuse de asociațiile civice organizatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *