Fericite Episcop Iuliu – roagă-te pentru noi!

Anul acesta, de ziua Sfinților trei ierarhi, 30 ianuarie, se împlinesc 139 de ani de la nașterea Episcopului greco-catolic Iuliu Hossu la Milaș. Marcăm faptul că ne îndreptăm spre anul 2025, an dedicat la nivel național acestui mare ierarh și om cu care națiunea română a fost binecuvântată.

Ca episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, a fost unul din cei mai importanți fruntași români prezenți la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, fiind ales să fie vestitorul unirii și unul dintre cei șapte Fericiți martiri care vorbesc despre o Românie frumoasă ținând flacăra speranței vie în timpul prigoanei comuniste.

Fericite Episcop Iuliu – roagă-te pentru noi!

Ce potrivite pot răsuna cuvintele evangheliei zilei din Evanghelia după Matei capitolul 5:

”Fericiţi sunteţi când vă vor insulta, vă vor persecuta şi, minţind, vor spune împotriva voastră tot răul din cauza mea.

Bucuraţi-vă şi tresăltaţi de veselie, căci răsplata voastră mare este în ceruri; căci tot aşa i-au persecutat pe profeţii dinaintea voastră.

Voi sunteţi sarea pământului. Dacă sarea îşi pierde gustul, cu ce se va săra? Nu mai este bună de nimic, decât să fie aruncată afară şi călcată în picioare de oameni.

Voi sunteţi lumina lumii. Nu se poate ascunde o cetate aşezată pe munte. Nici nu se aprinde o candelă şi se pune sub obroc, ci pe candelabru ca să lumineze pentru toţi cei din casă.

Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, încât ei să vadă faptele voastre bune şi să-l preamărească pe Tatăl vostru cel din ceruri…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *