Campus estival în parohia Andrei Mureșanu – Din toată inima!

Campusul parohial cu tema “Din toată inima” s-a desfășurat în Parohia Andrei Mureșanu în perioada 10-12 septembrie . În cele 3 zile de campus, cei 22 de copii împreună cu părintele Mircea Marțian si tinerii animatori au parcurs cele 10 porunci, punând accent in special pe două dintre acestea, a cincea și a opta. Cateheza ținută de pr. Marțian a constituit punctul principal al fiecărei zile, fiind o modalitate de aprofundare a poruncilor, și a fost urmată de diferite activități desfășurate atât pe echipe cât și individual: jocuri de cunoaștere, de energizare, fișe de lucru ateliere și bansuri.

Prima zi a început cu energie și multa voie bună din partea copiilor, care au participat la jocuri de cunoaștere și au dansat împreună cu animatorii. Ziua a continuat cu parcurgerea celor 10 porunci în cadrul catehezei de dimineață, moment in care copiii s-au simțit liberi să pună întrebări referitoare la modul în care ei ar trebui să aplice poruncile in viața de zi cu zi. Apoi a urmat o activitate în cadrul căreia copiii au desenat diferite aspecte ale poruncilor, urmând să prezinte fiecare ce a desenat la sfârșitul activității. După prânz au urmat câteva activități de destindere concretizate prin jocuri competitive menite să stimuleze spiritul de echipă și sa creeze o relație de prietenie între copii. Astfel de jocuri au fost: volei, fotbal de masă, tenis de masă, baschet etc. Copiii au continuat după-masa cu activități propuse de voluntari . După prima zi copiii au plecat acasă obosiți dar plini de entuziasm așteptând cu nerăbdare revederea de a doua zi.

În a doua zi a campusului, copiii nu s-au lăsat intimidați de ploaie și au venit cu la fel de multă energie și voie bună. După jocurile dimineții, a urmat cateheza care a inclus un joc interactiv de verificare a cunoștințelor despre porunci, după care părintele a aprofundat porunca a cincea: ”Să nu ucizi”, explicând-o pe înțelesul celor mici. Spre exemplu, părintele a subliniat faptul că orice jignire adusă unui coleg de școală este o încălcare a acestei porunci, dar și faptul că a mânca sănătos este un mod de a o respecta. Programul de după prânz a inclus un atelier, urmat de mai multe jocuri și de sărbătorirea unuia dintre copii. Spre bucuria tuturor, ploaia s-a oprit iar ei și-au putut încheia ziua de campus cu activitățile exterioare mult așteptate.

Ultima zi a campusului a fost cu totul și cu totul specială. Părintele le-a vorbit copiilor despre porunca a opta: “Să nu mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău”. Astfel, aceștia au aflat că este greșit să ne creăm o imagine falsă despre noi înșine, bazată pe minciuni, dar și că ascunderea adevărului poate avea consecințe grave. După pauza de prânz, a urmat momentul mult așteptat: vopsirea pereților exteriori ai casei parohiale. La această activitate, copiii și animatorii au fost împărțiți pe grupe, iar astfel fiecare dintre ei, de la mic la mare, a avut șansa să își aducă contribuția. La final, cei mari au fost plăcut surprinși de imaginația și talentul celor mici. Odată cu încheierea campusului, copiii au avut ocazia să le prezinte părinților ceea ce au lucrat, aceștia din urmă fiind și ei impresionați.

După trei zile petrecute împreună, sub îndrumarea pr. Mircea Marțian, atât copiii cât și animatorii s-au îmbogățit unii pe alții, nu doar cu amintiri frumoase ci și cu noi legături de prietenie.

Rosana Bălănescu & Cristina Tușa

Click aici pentru albumul foto (cluj.astru.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *