Deschiderea noului an catehetic misionar în Catedrala ”Martirilor și mărturisitorilor veacului XX”

Într-o atmosferă fraternă, duminică, 24 septembrie 2023, am deschis oficial noul an catehetic-misionar, 2023-2024, la Catedrala ”Martirilor și mărturisitorilor veacului XX”” din Cluj-Napoca.

Pentru noi e un nou început în care încercăm să ne raportăm la copii, tineri sau adulți de o manieră credibilă, cu manifestări ”transparente, primitoare, oneste, atrăgătoare, comunicative, accesibile, bucuroase și interactive” (cf. unei mai vechi, dar mereu actuale, invitații a Sfântului Părinte, Papa Francisc).

Cateheti

Programul a cuprins o procesiune de intrare a responsabililor diferitelor grupuri parohiale și depunerea într-un loc al comuniunii a unor semne caracteristice fiecărui grup, celebrarea Sfintei Liturghii animată de copii și tineri din Corul ”Allegria”, urmată de prezentarea pe scurt a ofertei pastoral-educative din acest an. Acest lucru a fost făcut de către fiecare responsabil prezent sau, în lipsă, de pr. Mircea Marțian, în calitate de responsabil parohial cu pastorația copiilor și a tinerilor din comunitate.

La final, pr. Mircea și-a pus pe cap clopul de paie adus ca semn distinctiv de reprezentanții Ansablului ”Datini” cu un scop clar: ”pentru a putea să-l scot în fața dăruirii și profesionalismului celor implicați. Felicitări și recunoștință, alături de toată susținerea noastră”.

Totul a continuat la centrul de activități, unde Simona Marțian ne-a așteptat pe toți (angajați sau voluntari) cu mai multe bunătăți răsfățându-ne printr-o binemeritată agapă fraternă, despre care unul dintre colaboratori a scris pe grupul de WhatsApp: ”Am avut senzația unui prânz in familie. Și cred că asta și suntem: marea familie a Parohiei ”Andrei Mureșanu”!

Deo gratias!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *