Întâlnirea Eparhială a Tineretului Greco-Catolic

Dragi prieteni,

Cu bucurie vă invit sâmbătă, 10 octombrie 2015, la Întâlnirea Eparhială a Tineretului greco-catolic , în Capitala Europeană a Tineretului 2015, gazduita de parohia noastră in Capela Sf. Iosif și in Aula Card. Iuliu Hossu!

A XII-a ediţie a Întâlnirii Eparhiale a Tineretului (IET) are tema „Mai aproape unul de celălalt, mai aproape de Dumnezeu” şi motto-ul „Fericiți cei milostivi căci ei vor afla milostivire” (cf. Matei 5,7) şi se doreşte a fi un prim moment de întâlnire a tinerilor în vederea Anului Milostivirii Divine.

Programul întâlnirii eparhiale a tinerilor  este propus după modelul Zilelor Mondiale ale Tineretului fiind o îmbinare a celebrării (Sfânta liturghie şi diferitele momente de rugăciune), cu formarea (umană, spirituală, specifică pentru anumite activităţi), sărbătoarea (Festivalul talentelor) şi comuniunea (întâlnirea între tineri, schimb de experienţă, entuziasm, sărbătoare etc.).

Pentru participarea la Întâlnirea Eparhială sunteţi rugaţi să fiți prezenți sâmbătă la Capela Sf. Iosif la cel târziu ora 10.00 (programul durează până în jur de ora 17.00).

Vă rog să aveți la voi un pachețel pentru masa de prânz.

PROGRAM
9.00 Primirea participanților în Piața Cipariu FN, Aula „Card. Iuliu Hossu”
(repetiție a cântecelor, bansuri, posibilitate de spovadă, pregătire pentru Sfânta Liturghie)
10.30 Sfânta Liturghie arhierească și Cateheză în Capela „Sf. Iosif”, Piața Cipariu FN
13.00 Grupuri de discuție (prânzul se servește pe grupuri, din pachețele proprii)
14.00 Moment de împărtășire
15.00 Festivalul talentelor
17.00 Încheierea IET 2015! Ne revedem la IET 2016!
18.00 Participare la Campania 40 de zile pentru viaţă*

 • Informaţii practice:
  Tinerii din parohie cu vârsta între 14 şi 30 ani să fie pregătiţi din timp pentru această zi. Nu este oportun să fie cooptaţi în ultimele zile lipsind astfel o motivaţie consistentă.
  Înscrierile se fac în fiecare Parohie până în 4 octombrie 2015 şi vor fi centralizate în fiecare protopopiat de către responsabilul cu pastoraţia tinerilor.
 • Pentru Festivalul Talentelor vă rugăm să încurajaţi tinerii să pregătească un scurt moment artistic. Vă rugăm să ne comunicaţi necesarul logistic.
 • La sosirea la Cluj-Napoca şi pe parcursul întregii zile responsabilii grupurilor sunt rugaţi să respecte indicaţiile organizatorilor şi animatorilor. Bagajele nu vor fi lăsate la autocare pentru a evita deplasarea spre parcare în timpul prânzului.
 • Participanții la IET 2015 să fie încurajaţi să participe la întregul program, iar plecarea să fie luată în considerare după încheierea programului. Situaţiile contrare sunt deosebit de deranjante.
 • Preoţii care vor concelebra la Sfânta Liturghie sunt rugaţi să îşi aducă ornate luminate.
 • Ne dorim ca la finalul întâlnirii să ne alăturăm campaniei 40 de zile pentru viaţă care este în desfăşurare la Cluj-Napoca. Dacă nu depindeţi de un mijloc de transport fix vă rugăm să luaţi în calcul participarea la măcar 1 oră de veghe. Detalii aici: http://40.proviata.ro/
 • Nu există taxă de participare. Nu se decontează transportul.Fiind convinși că tinerii sunt prezentul și viitorul Bisericii noastre, vă mulţumesc pentru participare.

  În comuniune de rugăciune,
  pr. Mircea Marțian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *