Luna Misionară Extraordinară în comunitatea noastră – ajutor pentru Kenya

Dumnezeu a lucrat prin noi! Mulțumim lui Dumnezeu!

În luna octombrie, declarată de Suveranul Pontif, Lună Misionară Extraordinară, Papa Francisc ne-a invitat la o conștientizare a angajamentului misionar. Am fost chemați să susținem misiunea „ad gentes” prin rugăciune, mărturie și caritate: ”Vă invit” – spunea Suveranul pontif – ”să organizați și să participați la activități specifice în comunitățile din care faceți parte. De asemenea, ”puteți avea inițiative personale, făcând fapte bune, acte devoționale și oferind un bun exemplu semenilor”…

Pe lângă rugăciunea și colecta specială, organizate duminică, 20 octombrie 2019, în comuniune cu întreaga biserică catolică (pentru operele misionare ale bisericii), ca un răspuns concret la această invitație, a apărut în comunitatea noastră, oportunitatea de a susține o mică parte din „Proiectul Kenya, apă pentru oamenii deșertului”.

A fost o acțiune punctuală în cadrul căreia am organizat o strângere de fonduri pentru a achiziționa un rezervor de apă potabilă cu o capacitate de 10.000 de litri, pentru o comunitate din Kenya afectată grav de secetă. Astfel vomm oferi astfel posibilitatea băștinașilor de a profita din plin de perioada ploilor pentru captarea unor rezerve de apă potabilă (de ploaie) sau depozitarea apei, obținute din alte surse, pentru a fi apoi raționalizată după necesități în perioada de cruntă secetă.

Având în vedere că, un asemeni rezervor de apă costă 800 de euro (fără transport), ne-a bucurat răspunsul generos al credincioșilor noștri, participanți la toate Sfintele Liturghii…

În plus, în aceeași zi de duminică, 27 octombrie 2019, am dorit să-i însoțim cu rugăciunea pe preoții români misionari de acolo, care se vor ocupa de administrarea fondurilor adunate, în scopul propus.

Menționăm faptul că, în acea regiune a Kenyei, apa valorează mai mult ca aurul!!! Intervențiile autorităților se fac de regulă în orașe și comune mai mari (oricum autoritățile de acolo sunt depășite, nu doar de problema secetei, ci și de nenumărate alte probleme).

Noi vorbim despre un sat pe nume Mangudo unde sunt 414 case (de fapt colibe). Comunitatea e compusă din refugiati veniți de la granița cu Ethiopia, care au fugit din cauza conflictelor dintre triburile gabra si borana. Au lăsat tot ce aveau și au plecat. Au doar unde să doarmă (colibe) și câteva animale. Restul e Providență!!!

Ne bucurăm de faptul că mâna Providenței a lucrat un pic și prin noi.

Mulțumim din suflet coordonatorului în România a Proiectului Kenya, în persoana pr. Russu Valer Sorin (preot slujitor în Parohia greco-catolică Luduș, aparținând Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș) și generoșilor noștri credincioși care au răspuns prezent… Domnul să primească, să răsplătească, să binecuvânteze și să înmulțească darurile…
Deo gratias!

Click aici pentru albumul foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *