Mesajul PF Cardinal Lucian privitor la anunţul retragerii Sfântului Părinte

Iubiţi Confraţi întru episcopat şi întru preoţie,

Dragi credincioşi,

Anunţul făcut de Sfântul Părinte Papa Benedict al XVI-lea în faţa cardinalilor, reuniţi într-un Consistoriu pentru canonizări, acela de a renunţa ”în deplină libertate la ministerul de Episcop al Romei şi succesor al Sfântului Petru”, ne-a surprins pe fiecare dintre noi în primul moment.

Rugăciunea în schimb este aceea care ne apropie de Domnul şi ne ajută să descifrăm luările de poziţie şi atitudinea Papei în Spiritul Sfânt prin puterea speranţei care toate le nădăjduieşte. Astfel mă adresez tuturor şi Vă îndemn la încredere şi la speranţă: Papa Benedict, printr-un gest de curaj şi responsabilitate, ne face dovada că este profund conştient de limitele persoanei umane, ne demonstrează prin umilinţă adevărata măreţie a omului care cunoaşte timpurile în care trăieşte Biserica, ne face să înţelegem care trebuie să fie atitudinea fiecăruia în faţa puterii, ne demonstrează încă o dată cât de măreţ a fost Isus pe cruce.

În faţa curajosului gest al Sfântului Părinte trebuie să ne aplecăm frunţile şi inimile cu respect şi admiraţie şi să îl însoţim cu rugăciunea, devotamentul şi iubirea noastră.

† Lucian Cardinal Mureşan
Arhiepiscop Major

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *