Sâmbătă, 7 septembrie 2013, zi de rugăciune pentru pace în Siria

La această dată cu începere de la ora 9.00, în Capela Sfântul Iosif,va fi celebrată Sfânta Liturghie cu această intenție, urmată de  o venerare mariană în comuniune cu Sfântul Părinte Papa Francisc care a invocat pentru acest scop în mod special mijlocirea Sfintei Fecioare Maria:

„Mariei să îi cerem să ne ajute să răspundem la violenţă, la conflict şi la război cu forţa dialogului, a reconcilierii şi a iubirii. Ea este mamă: fie ca Ea să ne ajute să găsim pacea; noi toţi suntem fiii săi! Ajută-ne, Marie, să depăşim acest moment dificil şi să ne angajăm să construim în fiecare zi şi în fiecare loc o cultură autentică a întâlnirii şi a păcii. Marie, Regina păcii, roagă-te pentru noi! Marie, Regina păcii, roagă-te pentru noi! Marie, Regina păcii, roagă-te pentru noi!”.

Episcopul Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, prin Scrisoarea Circulară Nr. 1565/03.09.2013, invită preoţii, persoanele consacrate şi pe toţi credincioşii pe care-i are în arhipăstorire, să se unească în rugăciune cu Papa Francisc, urmând chemarea Sanctităţii Sale la o zi de rugăciune pentru Siria, în data de 7 septembrie – ajunul sărbătorii Naşterii Preasfintei Fecioare Maria, Regina păcii.

Scrisoarea Circulară Nr. 1565 emisă de la Sediul Episcopiei de Cluj-Gherla, semnată atât de Episcopul eparhial cât şi de Mons. Mihai Todea, Vicar general, menţionează: „În comuniune cu Sfântul Părinte, fiecare parohie, comunitate şi asociaţie de credincioşi de pe teritoriul Eparhiei noastre este invitată să organizeze programul liturgic în aşa fel încât, la data de 7 septembrie 2013, să fie un timp de rugăciune în spirit de pocăinţă, pentru a invoca de la Dumnezeu marele dar al păcii pentru Siria şi pentru toate situaţiile de conflict şi de violenţă în lume.

În scrisoare se face, totodată, invitaţia „ca în cadrul oficiilor liturgice publice să se rostească împreună cu credincioşii o rugăciune specială la intenţia Sfântului Părinte Papa Francisc, iar între orele 18.00 – 24.00 fiecare credincios în parte să dăruiască Domnului un timp de reculegere şi rugăciune, încununat cu acte de sacrificiu şi renunţare de la activităţile zilnice, cerându-I să ne ajute să răspundem la violenţă, la conflict şi la război cu forţa dialogului, a reconcilierii şi a iubirii”.

Sfântul Părinte Papa Francisc a anunţat că în data de 7 septembrie, se va afla în Piaţa San Pietro, de la ora 19.00 la ora 24.00 (ora Italiei), unde se va uni cu întreaga lume „în rugăciune şi în spirit de pocăinţă pentru a invoca de la Dumnezeu marele dar al păcii pentru iubita naţiune siriană şi pentru toate situaţiile de conflict şi de violenţă în lume. Omenirea are nevoie să vadă gesturi de pace şi să audă cuvinte de speranţă şi de pace! Cer tuturor Bisericilor particulare ca, în afară de a trăi această zi de post, să organizeze un act liturgic după această intenţie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *