Sărbătoarea Copilăriei în Eparhia de Cluj-Gherla 2014

Parohia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică “Sf. Iosif” din localitatea Iclod va găzdui în data de 21 iunie 2014, a VIII-a ediţie a Întâlnirii Copiilor din Eparhia de Cluj-Gherla. Tema acestei întâlniri, la care vor participa copii din majoritatea parohiilor Eparhiei, cu vârste cuprinse între 6 – 13 ani, este: Isus, cu tine sunt fericit!, iar motto-ul: “Lăsaţi copiii să vină la mine…”(Lc 18,16). Locația propriu-zisă a evenimentului va fi Școala Gimnazială Iclod, jud. Cluj.

Evenimentul este organizat de Departamentul pentru Tineret al Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla în colaborare cu Protopopiatul Someș, Parohia „Sf. Iosif” Iclod şi Asociaţia Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj, preoţii, persoanele consacrate şi laicii implicaţi în pastoraţia copiilor şi tinerilor .

Programul Întâlnirii Copiilor 2014 este următorul:

9.00 Primirea participanţilor & animaţie

10.00 Pregătirea pentru Sfânta Liturghie

10.30  Sfânta Liturghie arhierească

Prânzul ( fiecare din pacheţelele proprii aduse de acasă)

12.30  Festivalul copiilor: jocuri, bansuri, clowni

15.45  Predarea Icoanei copiilor Protopopiatului care va găzdui Întâlnirea Copiilor în 2014

16.00  Încheierea Întâlnirii Copiilor

În vederea pregătirii Întâlnirii Copiilor de la Iclod dorim să specificăm următoarele aspecte, cu rugămintea de a fi luate în considerare pentru buna desfăşurare a evenimentului:

  • Copiii din parohie cu vârsta între 6 şi 13 ani să fie pregătiţi din timp pentru această zi. Nu este oportun să fie cooptaţi în ultimele zile lipsind astfel o motivaţie consistentă.
  • Înscrierile se fac în fiecare Parohie până în 10 iunie 2014 şi vor fi centralizate în fiecare protopopiat de către responsabilul cu pastoraţia tinerilor. Însemnele întâlnirii vor fi primite doar de către parohiile care au anunţat participarea.
  • Grupurile de copii, care vor participa la Întâlnirea Copiilor, trebuie să aibă un număr suficient de responsabili bine pregătiţi; aceştia să se asigure la plecarea din propriile parohii că fiecare copil are o şepcuţă/pălărioară pentru soare, sticluţă cu apă şi pacheţel pentru prânz.
  • La centrul de primire va fi făcută înscrierea grupului parohial şi se vor primi însemnele întâlnirii.
  • La sosirea la Iclod şi pe parcursul întregii zile responsabilii grupurilor sunt rugaţi să respecte indicaţiile organizatorilor şi animatorilor. Bagajele vor rămâne la aparținători pentru a evita deplasarea spre parcare în timpul prânzului.
  • Participanții la Întâlnirea copiilor să fie îndemnaţi să participe la întregul program, iar plecarea să fie luată în considerare după încheierea programului. Situaţiile contrare sunt deosebit de deranjante.
  • Preoţii care vor concelebra la Sfânta Liturghie sunt rugaţi să îşi aducă ornate luminate.
  • Parohiile care doresc să participe la Festivalul Copiilor cu un moment artistic educativ pentru copii sunt rugate să contacteze organizatorii până în 10 iunie 2014.
  • Informaţii suplimentare se pot obţine la Departamentul pentru Tineret – Pr Radu Tălpălariu 0729.884.887 şi ASTRU Cluj – 0758.677.259, cluj@astru.ro

Mai multe detalii găsiţi la adresa:
http://cluj.astru.ro/anunt-sarbatoarea-copilariei-in-eparhia-de-cluj-gherla-2014/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *