Şedinţa Consiliului Consilierilor Parohiali

Consiliul Consilierilor parohiali s-a întrunit într-o nouă ședință de lucru în data de 03.11.2021, la care au participat toți consilierii alături de cei trei preoți care activează în parohia noastră. Ședința a început cu o rugăciune, dublată de un moment de reculegere și recunoștință pentru întreaga activitate desfășurată în comunitatea noastră de către pr. Virgil Florian, proaspăt chemat la Casa Tatălui ceresc.

consiliul parohial
Sincere mulțumiri participanților pentru sprijinul concret și constanta comuniune de rugăciune în vederea unei cât mai rodnice și actuale pastorații a credincioșilor comunității, respectiv pentru eficienta administrare a bunurilor parohiale în vederea Binelui Comun, care să aibă în centru desăvârșirea sufletelor, adică conducerea lor spre mântuire.

În cadrul lucrărilor s-a făcut o scurtă prezentare a noul preot vicar Pr. Radu-Vlad Pupăză, s-a luat act de situației economico-financiară la zi a parohiei, de situația proiectelor administrative finalizate, în desfășurare sau care urmează să se desfășoare în comunitate dintre care amintim: finalizarea proiectului de retapițare a băncilor din Capela ”Sf. Iosif”, refacerea lacului de pe parchetul din fața Altarului, a plintelor și a băncilor din întreaga capelă, verificarea și eficientizarea randamentului încălzirii prin pardoseală în interiorul capelei, zugrăvirea zonei Sfântului Altar înainte de montarea unei noi mochete, respectiv înlocuirea mochetei extrem de uzate din zona Sfântului Altar.

Un punct aparte a fost dedicat necesității modificării proiectului propus în Planul integrat de dezvoltare parohial, care ar urma să fie aliniat noilor exigențe în vederea dezvoltării Centrului de activități pentru copii, tineri și adulți, situat în Cartierul ”Andrei Mureșanu”, pe Bulevardul C. Brâncuși 44-46.

Realizarea proiectului presupune aducerea la zi a exigentelor construcției în conformitate cu noul PUZ și PUG dar și actualizarea costurilor estimate. Pentru acest demers s-a hotărât stabilirea unei comisii din care să facă parte câțiva consilieri, care alături de mai mulți arhitecți să abordeze proiectul în așa fel încât să fie fructificat la maxim noul PUZ. Preotul paroh va convoca membrii comisiei alături de mai mulți arhitecți și alte persoane cu expertiză în proiecte de o asemenea anvergură pentru o primă întâlnire de lucru, urmând ca soluțiile să fie supuse plenului Consiliului Parohial la următoarea întrunire.

Deo gratias

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *