Am împlinit 13 ani la Capela ”Sf. Iosif”: La mulți ani nouă!

Sărbătoarea Sf. Iosif (19 martie 2020), împreună cu aniversarul celor 13 fructuoși ani în capela care-i poartă numele, a fost o veritabilă zi a jertfei (am celebrat afară și a fost destul de frig, fără invitați și fără prezența fizică a Ierarhului nostru) cu părăsirea confortului și a fastului liturgic, dar a rămas ceea ce trebuie să fie o zi de hram: un moment al recunoștinței.

Sfanta Liturghie afara
Am mulțumit lui Dumnezeu pentru darul oferit comunității noastre acum 13 ani, bărbatul garant, omul puternic și tăcut, Sf. Iosif, pentru noi nu doar un ”patron”, ci un veritabil părinte protector. Mulțumiri am adus bisericii lucrătoare și rugătoare, angajaților, în mod special celor care au depășit nivelul de angajat și se poartă ca niște aleși/ chemați/trimiși; laicilor implicați în pastorație care conduc diferite grupuri pastoral-educative adresate copiilor și tinerilor (e vorba de cei care dedică timp și competențe, investind în biserica de mâine – de după coronavirus😜).

Un gând de recunoștință am adus laicilor implicați în diferite grupuri de rugăciune, fie că e vorba de credincioșii care se dedică recitării Rozariului zilnic (noi știm că la o simplă Născătoare se cutremură pământul), sau celor din Grupul parohial de Rugăciune ”Copiii Sf. Iosif”, respectiv Reuniunii Mariane parohiale, Dedicată Reginei Martirilor și Mărturisitorilor.

Mulțumiri speciale membrilor Consiliul Parohial care au ajutat la o eficientă administrare a spațiilor primite în comodat aici la Capela ”Sf. Iosif” și în jurul ei, respectiv a celorlalte bunuri parohiale.

Ne-am gândit cu dor și la cele 2 coruri ale parohiei (”Jubilate” și ”Allegria”) și la Grupul vocal instrumental care oferă răspunsurile la Sfânta Liturghie celebrată duminica, la ora 8.30 (ce vremuri minunate😇), toți absenți azi motivat, din pricina stării de urgență.

În mod deosebit am mulțumit Domnului, pentru pr. Florin Isac, vicar parohial, rămas pe ”baricadele” slujirii alături de subsemnatul și pentru pr. Virgil Florian, care pentru noi e asemeni parohului din Ars, prin nenumăratele ore petrecute în scaunul de spovadă, respectiv preoților care ne-au ajutat la nevoie pentru a face față complexelor activități pastorale (căci ”secerișul este mult, iar secerătorii sunt (tot!) puțini”🤓).

Nu în ultimul rând, am urat un sincer La mulți ani tuturor credincioșilor binecuvântatei Eparhii de Cluj-Gherla! Și… prin extindere, ținând cont de intențiile de rugăciune aflate pe buzele tuturor, am urat un călduros ”LA MULȚI ANI ÎNTREGII LUMI!”
ASIGURÂNDU-I PE TOȚI CĂ EXISTĂ VIAȚĂ ȘI DUPĂ CORONAVIRUS 2019/2020🥰

Așa să ne ajute Dumnezeu. Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *