Mesajul Preasfinţiei Sale Florentin Crihălmeanu la hramul Capelei ”Sfântul Iosif” 2020

PS Florentin CrihălmeanuHramul Capelei ”Sf. Iosif” a fost celebrat în afara ei și fără prezența fizică a ierarhului nostru. Am primit în schimb o călduroasă urare, un minunat mesaj, o binecuvântarea dar și încredințarea în rugăciunile ierarhului nostru:
”Din suflet vă doresc, cu ocazia Hramului, ”La mulți ani sfinți și binecuvântați!”, invocând de la Dumnezeu cerească binecuvântare și divina ocrotire de orice rău!” PS Florentin, 19 martie 2020

Iată ce a ne-a mai transmis:
Prea cucernici părinți slujitori ai comunității, iubiți credincioși,
”Har vouă și pace de la Dumnezeu Tatăl nostru și de la Domnul nostru Isus Hristos”.

Transmit acest mesaj pentru a-mi exprima comuniunea spirituală cu păstorii și credincioșii Parohiei ”Andrei Mureșanu”, cu prilejul Sărbătorii ”Sf. Iosif”, patronul Bisericii universale și al Eparhiei noastre, la ceas aniversar ce marchează 13 ani de fructuoasă activitate la capela aflată sub protectoratului acestui părinte ocrotitor, situată în Catedrala ”Martirilor și mărturisitorilor secolului XX”.

Vă mulțumesc pentru amabila invitație de a sărbători împreună Hramul Capelei ”Sf. Iosif” și a petrece un moment de comuniune la acest moment festiv. Vizitele pastorale sunt astfel de ocazii de împreună rugăciune și bucurie frățească între păstori și credincioși. Situația prin care trecem ne obligă la respectarea unor norme de protecție și igienă socială, fapt pentru care regret că în acest an nu voi putea răspunde cu prezența fizică invitației dumneavoastră, dar vă asigur de rugăciunea mea pentru întreaga comunitate și de alăturarea mea în rugăciune.

Această frumoasă zi de sărbătoare este o minunată ocazie de a medita asupra modelului ”Sf. Iosif”, părinte ocrotitor al Pruncului Isus și soț neprihănit al Preacuratei Fecioare Maria. O meditație care să ne ofere curaj și speranță în aceste zile grele.

Viața Sf. Iosif ne apare în contextul evangheliștilor ca un continuu exil, o continuă călătorie, o permanentă ieșire din sine. Atunci când credea că și-a găsit un loc stabil era nevoit să pornească din nou la drum, să-și alcătuiască un nou proiect de viață, să privească spre un nou orizont. E mereu disponibil și lasă casa, bunurile și tot ce agonisise, supunându-se Voinței Domnului. Astfel, treptat, ajunge să înțeleagă că pentru adevăratul credincios care dorește să împlinească voința Domnului nu există ”acasă” aici pe pământ… Casa lui este acolo unde Dumnezeu îl cheamă sau îl trimite.

Prea cucernici păstori și iubiți credincioși, suntem obligați și noi de urgența împrejurărilor să celebrăm serviciul divin afară ”în exil”, paradoxal chiar lângă bisericile noastre, fiind nevoiți să lăsăm la o parte comoditatea și fastul liturgic. În aceste momente să ne înălțăm privirea spre exemplul Sf. Iosif și să-i cerem să ne mijlocească darul disponibilității, al ascultării și al smereniei, pentru ca astfel, cu încredere și speranță, să rămânem mereu la dispoziția lui Dumnezeu.

Să ne amintim că și noi suntem chemați în aceste zile să ocrotim prezența lui Isus din sufletele noastre, păstrând neștirbit tezaurul credinței. Aceasta este garanția mântuirii noastre și a dobândirii acelui loc pregătit pentru noi în Casa Tatălui, împreună cu Fiul, în comuniunea Spiritului Sfânt, prin mijlocirea Preacuratei Fecioare Maria, a Sfântului Iosif, a Fericitului arhiereu Iuliu și ale tuturor sfinților. Amin.

În comuniune spirituală cu încredințare în rugăciune,
PS Florentin, 19 martie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site utilizează cookie-uri. Pentru a asigura buna funcţionare, pentru a îmbunătăţi utilizarea şi funcţionalitatea acestuia, pentru a personaliza conţinutul şi anunţurile, şi pentru a analiza traficul, asemenea majorităţii site-urilor, folosim cookie-uri. Dacă nu sunteți de acord, unele funcționalități s-ar putea să fie indisponibile. Puteţi oricând să vă schimbaţi sau să vă retrageţi consimţământul. Aflați mai multe detalii aici.
Accept
Nu accept