Holul expozițional dedicat istoriei în imagini a bisericii noastre

Hol expozitionalCu binecuvântarea PS Claudiu am pornit împreună cu o echipă de inimoși colaboratori, încredintându-ne susținerii bravilor noștri credincioși, un proiect de suflet pe trei axe: tradiție, martiriu și continuitate.
În fapt, ne-am propus să reamenajăm Holul expozițional dedicat istoriei în imagini a bisericii noastre, așezând în centru prețioasa amintire a martirilor și mărturisitorilor ei (care merită din plin un “spațiu dedicat”).
Momentul vernisării și al binecuvântării icoanelor este programat duminică, 27 noiembrie 2022, începând cu ora 10.00, în Capela ”Sf. Iosif” (din Cadrul Catedralei în construcție situată în Piața T. Cipariu, Cluj-Napoca).
Va fi un bun prilej de a valorifica și a da viață (e prima expoziție smart (interactivă) de acest fel) muncii realizate de regretatul nostru episcop Florentin în favoarea unei istorii în imagini a BRU, cu accente pe Eparhia de Gherla (actualmente de Cluj-Gherla) și de a sărbători împreună cu PS Claudiu cei 169 de ani ai binecuvântatei noastre eparhii (înființată de Papa Pius al IX-lea, prin Bula Pontificală ”Ad Apostolicam Sedem”, la data de 26 noiembrie 1853).
Împreună cu echipa responsabilă cu acest proiect (cărora deja le mulțumesc și o s-o fac și la momentul festiv), vă așteptăm cu drag și cu multă bucurie într-un număr cât mai mare.

DATE GENERICE:
Proiectul a fost finanțat exclusiv din fondurile parohiei noastre (recunoștință susținătorilor și încredințare în rugăciune) și cuprinde:
-Igienizarea și revopsirea spațiului expozițional
-Schimbarea tuturor becurilor vechi, pe noua tehnologie led, pentru iluminatul ambiental
-Montarea unui sistem suplimentar necesar iluminatului artistic (cu acces de pe Smartphone)
-Transformarea expoziției istorice (realizate de PS Florentin cu ocazia celebrării a 150 de ani și cu reeditările realizate la 155 de ani ai eparhiei) într-una interactivă (prin adăugarea de QR -uri audio/video/alte materiale informative) și montarea a două panouri noi ce prezintă elementele importante ale istoriei eparhiei până în anul curent
-Realizarea unei expoziții cu diferite obiecte de cult și cărți liturgice, folosite în perioada interbelică sau a catacombelor de către mărturisitori
-Realizarea unui ansamblu de icoane ale fericiților martiri având în centru imaginea finală a Catedralei ”Martirilor și mărturisitorilor veacului XX”
Alte surprize (proiectul e pe ultima sută de metri)… Deci vino și vezi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *