Încheierea anului catehetic, 2022-2023, în jurul grupului de copii ASTRU junior

Începând de duminică, 25 iunie 2023, a răsunat și la noi în comunitate vestea: BINE AI VENIT VACANȚĂ MARE!

După Sfânta Liturghie animată de copii, în Capela ”Sf. Iosif” a urmat un Festival al bucuriei la Centrul de activități compus din: cateheză, masă și jocuri în comun, respectiv jocuri de echipă sau libere (trambulină, fotbal de masă, baschet,…).

astru junior vacanta mare

Mulțumim lui Leonard Socaciu, Președintele ASTRU Cluj, doamnei catehete Otilia David, dirijoarei Corului Allegria, Cristina Nagy, tinerilor din comunitate care au făcut voluntariat, doamnei consilier Bodea Ildi care a îndulcit evenimentul și minunatei gazde Simona Marțian.

Responsabilul cu pastorația copiilor pr. Mircea Marțian le-a vorbit copiilor în cadrul catehezei despre bucuriile trecătoare, despre acele bucurii care ne dau satisfacție doar pentru puţin timp, sfătuindu-i să se străduiască să caute bucuria care vine din interior, o bucurie pe care nimeni nu o poate lua de la noi. S-a insistat pe fericirea obținută prin ”a dărui” nu prin ”a primi”, nefiind întâmplător faptul că una dintre fericirile evanghelice proclamate de Isus a fost: ”Fericiți cei milostivi…”!

Așadar, pentru ca sufletul să-și poată păstra bucuria avem nevoie în mod constant și pe perioada vacanței de rugăciune, de practicarea sacramentelor, participare la Sfânta Liturghie și multe fapte bune.

Fiecare a plecat mulțumit, cu speranța că ne vom revedea atunci când suntem în oraș la Sfânta Liturghie, dedicată copiilor și tinerilor, în fiecare duminică, cu începere de la ora 11.30, în perioada școlii de vară sau a campusului de vară, pe care intenționăm să le organizăm pentru copii.

Foto: Simona și Iulia Marțian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *