Invitație la marș în favoarea vieții

În 25 ianuarie, în Washington, s-au strâns peste jumătate de milion de oameni din întreaga ţară,  pe de o parte să protesteze injustiția şi crima avortului şi pe de altă parte, să apere dreptul la viață a copiilor nenăscuți. La baza acesteia fiind, evident, cunoștința că fătul este o ființă umană din momentul concepției! Înaintea marșului, s-a celebrat Sfânta Liturghie în Catedrala din Washington la care au asistat 5 cardinali, 42 de episcopi, 395 de preoți, sute de seminariști şi diaconi şi peste 10000 de credincioși.

După cum știți, în America avortul este o problema gravă. Circa 20% din sarcini termină în avort. La alegeri populația, în mare parte, se polarizează în jurul acestei chestiuni.
În România însă, problema este cu MULT mai gravă. În primul rând pentru că după datele oficiale peste 30% din sarcini termină prin avort iar dacă luăm în considerare şi numărul aproximat din sfera privată acest numai urcă spre 50%. În orașul nostru, între 10-16 copii sunt avortați pe zi/ adică aproape 5000/an.

În al doilea rând, pentru că în ţara noastră lipsește conștientizarea problemei. Nici nu intră în discuții această tragedie în sfera politică şi mult prea puțin în cea civilă.
Este datoria noastră de oameni, de creștini, cum a spus Papa Francisc, să ne dam chiar şi viața pentru a ne împotrivi avortului. Papa Ioan Paul al II-lea spunea că niciun drept şi nicio cauză nu merită apărate dacă întâi şi întâi nu apărăm dreptul la viață. Cum să ne așteptăm la politicieni integri, la prosperitate economică sau la respectarea celorlalte drepturi dacă întâi şi întâi noi nu punem accentul pe apărarea primului drept: la viaţă?!
Este un subiect jenant pentru mulți din noi pentru că, în ţara noastră, fiecare dintre noi suntem afectați direct sau indirect de aceasta….

Am pierdut copii, frați, nepoți sau verișori, am văzut prietene făcând această „alegere”.
Însă, cu atât mai multe motive să ne adunăm sâmbătă, pe 23 martie, în Piaţa Unirii şi să arătam lumii că regretăm fiecare viaţă curmată înainte de-a se naște. Să arătăm mamelor care au recurs la avort că în Cristos există vindecare şi iertare şi că credem că ele merită mai mult.

Este o iluzie şi o absurditate să spunem că noi respectăm dreptul mamei de-a alege când realitatea este că marea majoritate a femeilor care își avortează copii o fac fie constrânse de situația financiară, fie forțate de parteneri/ soți sau părinți. Majoritatea femeilor cu care vorbim despre avort spun: că nu au de ales!

Da, este bine să slujim bolnavi şi săraci, să ne rugăm pentru ei. Este şi asta o datorie a noastră şi a Bisericii, însă în timp ce avem atâtea programe pentru ei, pentru aceste mame şi pentru copiii fără voce din pântecul lor, societatea noastră încă nu s-a mobilizat. Ca atare, Marşul pentru Viaţă din 23 martie, este SINGURUL eveniment vizibil pro-vita din oraș. Dar sperăm ca această zi să fie doar începutul a mai multor proiecte pentru a salva viețile copiilor nenăscuți, nevinovați şi neajutorați.

Evenimentul va începe cu o Sfântă Liturghie pentru viaţă la Catedrala „Schimbarea la Faţă”, la ora 9.00, urmată  de Calea Crucii şi rugăciuni pentru viaţă, după care ne vom alătura evenimentului din Piața Unirii, la ora 11.00, marșul propriu-zis începând la 12.00.

Vă așteptăm cu toții, cu mic cu mare la acest eveniment în care vom spune DA Vieţii! Da dreptăţii! Şi vom transmite întregii societăți că cerem abolirea crimelor împotriva celor mai mici şi neajutorați dintre noi şi să propunem o singură soluție: solidaritatea şi iubirea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *