Lansare de carte: ”Aminteşte-ţi şi istoriseşte Evanghelia. Cateheză narativă a lui Marcu” de pr. Silvano Fausti SJ

cartecatehmarcu16Casa de Editură „Viaţa Creştină” a Episcopiei greco-catolice de Cluj-Gherla, invită iubitorii Cuvântului lui Dumnezeu, la prezentarea şi lansarea cărţii Părintelui Silvano Fausti SJ, cu titlul „Aminteşte-ţi şi istoriseşte Evanghelia. Cateheză narativă a lui Marcu”.

Evenimentul este programat joi, 27 octombrie, de la ora 18.00, în Aula „Cardinal Iuliu Hossu” din incinta Catedralei greco-catolice în construcţie – Piaţa Cipariu, Cluj-Napoca.

Vor prezenta volumul: Pr. Olivo Bosa din Ordinul Societatea lui Isus, Pr. Cristian Langa, profesor la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Evanghelistul” din Cluj-Napoca şi Preasfinţia Sa Florentin Crihălmeanu, Episcop eparhial de Cluj-Gherla.

În mod particular, Preasfinţia Sa Florentin, împreună cu pr. Daniel Avram, director al Editurii „Viaţa Creştină”, invită cu căldură la acest moment de spiritualitate şi cultură.

Lecturarea cărţii va deschide viitorilor cititori o poartă spre universul nespus de bogat în semnificaţii şi învăţături aduse la lumină într-o abordare dinamică, vie, ce transformă citirea Sfintei Evanghelii într-o convorbire personală cu cititorul, în care fiecare poate găsi răspunsuri doar pentru sine, poate rămâne uimit sau încântat, conştientizând o perspectivă în acelaşi timp veche – din timpul istoric al vieţii Mântuitorului, cât şi nouă, actuală – perfect adaptată timpului nostru, asupra textului Sf. Apostol şi Evanghelist Marcu, aşa cum o prezintă cunoscutul, dar şi regretatul Biblist şi Părinte spiritual Silvano Fausti, preot iezuit ce şi-a dedicat viaţa studierii şi trăirii „Scrisorii de dragoste a lui Dumnezeu pentru om”, Sfânta Scriptură (Scurtă biografie – aici).

Acest volum este rodul, nu doar al bogatei experienţe, meditaţiei şi rugăciunii profunde a autorului, ci şi a unei aprofundări a textului realizată, timp de câţiva ani, de cei care s-au preocupat de o traducere în limba română care să rămână cât mai mult fidelă versiunii originale a textului în limba italiană (Scurtă prezentare a cărţii – aici).

„Fiecare fragment îl are ca subiect pe Isus, care face sau spune ceva cuiva. Acel cineva, de obicei anonim, sunt eu care citesc, căruia Domnul vrea să-i facă și să-i spună exact ceea ce este relatat.

Așadar, cititorul nu este un simplu spectator, ci este implicat, pană acolo încât devine co-autor al istorisirii. Și toate acestea cu cea mai mare libertate, dacă iși dorește și o cere” – citim din introducere.

În Aula „Cardinal Iuliu Hossu” va fi lansat un „volum – pelerinaj”, fiindcă poate conduce prin etapele succesive ale Lectio divina:lectura, meditarea, rug ăciunea ce decurge din meditare, contemplarea, împărt ăşirea şi transpunerea în viaţa de fiecare zi, a înţelesului fiecărui fragment din Evanghelia lui Marcu, pe parcursul unei călătorii de 625 de pagini!

Vă aşteptăm cu drag!

Viorica Sabo – redactor media DIRMM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *