Pelerini în Ţara Sfântă

Ne-am întors în sfârşit în ţară după şase zile de vis în Israel şi Palestina, aşa că vrem să vă facem şi pe voi părtaşi bucuriei şi experienţelor noastre.

Ne-am pornit 26 creştini, între 14 şi 78 de ani, catolici şi ortodocşi, simpli sau titraţi, care cu avionul, care cu maşina, care cu autocarul, ne-am reunit pe Otopeni, şi după toate controalele de rutină ale oficialilor israelieni, ne-am aruncat în cursa ElAl de Tel Aviv.

La sosire, surpriză maximă, ghidul este un domn evreu născut la Iaşi, Eliav Mordechai, sau „domnul Ilie”, cum l-am apelat zilnic.

Şi a început aventura… Ierusalim, Bethlehem, Tiberiada, Nazareth, Iordan, Cafernaum, Betsaida, Tabor, Sion, Muntele Ispitirilor, Getsimani, Dudul lui Zaheu, Biserica Pater Noster, Dominus Flevit, Biserica Mariei, al lui Iosif sau Ioan Botezătorul, mormântul lui David, a lui Iosif din Arimateea… O experienţă de neuitat, un pelerinaj al credinţei în Anul Credinţei. Plus bucuria de a celebra Liturghia la Bethlehem, într-o sinagogă la Ierusalim sau pe malul Mării Galileii.

Mai multe vă vom povesti faţă în faţă după ce începe Postul Crăciunului.

Pr. Titus Sas
Preot, însoţitor de grup, tălmaci, hamal, „ghiduş”

Click aici pentru albumul foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *